Работи ли зоополицията у нас?

Коментари за чутото и видяното по телевизията
Потребителски аватар
Scorpions
Администратор
Администратор
Мнения: 494
Регистриран: ср ное 01, 2017 10:58 am
Zodiac: Taurus

Работи ли зоополицията у нас?

яну 2018 30 19:59

Мнение: # 298Мнение Scorpions
вт яну 30, 2018 7:59 pm

Мнение от Scorpions от Scorpions яну 2018 30 19:59

Близо 300 досъдебни производства за насилие над животни, близо половината са спрени
Изображение

Близо 300 досъдебни производства за насилие над животни са образувани за първите 10 месеца на годината у нас. Почти половината от тях обаче са спрени или прекратени.

Самостоятелна зоополиция у нас няма. Във всяка областна дирекция има служители на полицията, които следят за престъпления срещу животни. Те правят всекидневни проверки в интернет и следят медийните публикации.

Поредният клип с насилие над животно възмути социалните мрежи в почивните дни. На него момиче от Китен рита като футболна топка домашното си коте.

"От един майтап, всичко стана от глупост, защото котето одраска и ухапа едно момче от нашата компания. Много се срамувам наистина за моята постъпка и съжалявам, и се извинявам", каза момичето Йоана Петрова.
Изображение
„Наистина постъпката е изключително укорима, тя е лоша, тя е… нямам думи. Но в крайна сметка котенцето е добре и си живее добре", каза баща й Атанас Петров.

Полицията в Бургас е сезирана по случая. Оттам обаче признават, че престъпленията срещу животни се разкриват трудно.
Изображение
"Липсата на свидетели, фактът, че се извършва в домове или в несветлата част на денонощието затруднява нашата работа", заяви Пепа Андонова, инспектор в Криминална полиция, ОД на МВР – Бургас.

Във Варна в последните месеци бяха разбити два нелегални кучкарника с ужасни условия. Основна движеща сила при акциите обаче бяха екоорганизации.
Изображение
„За да се случи нещо, каквото и да е то, трябва ние предварително да подготвим всичко и да дадем готови материали, след което пак няма гаранция, че ще има резултат, който ние искаме да бъде постигнат", обясни Светла Димитрова, от „Анимал Хоуп” – Варна.

Ефективните присъди за насилие над животни са единици и в повечето случаи са свързани с тежко криминално минало на извършителя.
Изображение
Най-често делата се образуват за причиняване на смърт или увреждане на животно – 228. 43 са разследваните случаи за недостатъчен контрол над животно, което е довело до причинена телесна повреда на човек, а 3 са образуваните досъдебни производства за организиране на боеве. Общо обаче са повдигнати едва 19 обвинения.

Върни се в “Телевизия”