Най-екстремните приключения в света

Потребителски аватар
bulldog
Администратор
Администратор
Reactions:
Мнения: 33
Регистриран: чет фев 07, 2019 11:49 am
От къде сте: Велико Търново
Контакти:

Най-екстремните приключения в света

Мнение от bulldog » вт фев 19, 2019 12:55 pm

Изображение

От планинско колоездене до гмуркане в пещери – представяме ви едни от най-трудните, най-високите и най-предизвикателни места, които опитни професионалисти се опитват да покорят.

Когато екстремни спортисти искат да изпробват издръжливостта си, те не отиват на разходка в парка. Хвърлят се към трудни приключения свързани с високи изкачвания, дълбоки гмуркания и бурни бързеи. Тези приключения изискват сериозна подготовка и усъвършенстване на специални умения.

Изображение

Най-високото изкачване: Денали, Аляска
Денали – с предишно име връх Маккинли (Денали всъщност е старото име на върха. При посещението си в Аляска през 2015 г. Барак Обама го връща обратно) – е най-високата планина в Северна Америка и една от най-екстремните за изкачване в света. Променливото време и пукнатините в ледниците са сред предизвикателствата пред които се изправят катерачите на път към върха.
Всички знаят, че връх Еверест е най-високият връх в света, но най-високото изкачване е в Денали, където от подножието до върха, висок 6190 м., са 5486 метра. За изкачването му са необходими три или четири седмици.

Изображение

Най-тежкият туристически маршрут: Snowman Trek, Бутан
Обикновено са нужни 25 дни при снежни условия, за да се преодолее голямата надморска височина, но епическите гледки към Хималаите си струват усилието. Това е един от най-трудните туристически маршрути с обща денивелация 14 630 метра, 11 точки на над 4800 метра и дължина 299 километра.

Изображение

Гмуркачи в пещерите дълбоки по над 90 метра в Ийгълс Нест, Флорида. Известен като Гранд Каньон в пещерния свят Ийгълс Нест може да се посещава само от опитни гмуркачи. Въпреки главозамайващата красота на пещерите, от 1981 г. досега най-малко 10 души са загинали тук. От 1999 до 2003 мястото е било затворено. Далечното му местоположение и екстремна дълбочина го правят изключително опасно и затова тук идват само професионалисти./national geographic


Отговори

Върни се в “Природа”